Us exposem algunes idees per decapar, envernissar i pintar mobles de fusta.

 

Per treure la pintura antiga cal fer servir dissolvents químics. Per tant, és imprescindible fer servir una màscara per respirar i amb filtres nous, ulleres de protecció i guants resistents a productes químics. I si volem conservar la roba, també necessitarem un davantal. Per altra banda, la restauració la farem a l’aire lliure o bé en algun lloc amb molt bona ventilació. Per aplicar-los  farem servir un pinzell i esperarem que la pintura es comenci a desprendre. Utilitzarem un rascador o un fregall per desfer-nos de les capes de pintura antiga. I un cop fet això, li donarem una capa d’alcohols minerals o desnaturalitzats per eliminar les restes de dissolvent.

 

Si volem deixar la fusta sense pintar, un cop hem eliminat la pintura, polim la fusta amb paper de vidre i netegem tota la pols que pugui quedar. Després apliquem condicionador de fusta per igualar la superfície. Un com fet, estendrem el tint que hàgim escollit per donar-li color amb un drap. És molt possible que necessitem diverses capes. En acabar li donarem una capa de vernís de poliuretà.

 

Si volem pintar la fusta, tenim diverses alternatives. Existeix el què s’anomena “pintura de llet”, que és la que ve en pols perquè tu mateix la barregis. És força innòcua i té molta varietat de colors. Només necessitaràs cubells i varetes per remoure-la, pinzells i draps. Una altra possibilitat són les pintures a l’oli I de làtex. Aquestes exigeixen certes precaucions doncs desprenen vapors i es necessiten dissolvents químics per retirar-les. Però tenen avantatges com que cobreixen millor i tenen colors més intensos. Per als mobles d’exterior, res com unes bones capes de pintura en esprai. Només cal triar una d’específica per a exteriors; resistirà tota mena de condicions climatològiques.

 

Si volem aconseguir un acabat desgastat i blanquejat tenim diverses tècniques. Totes elles tenen en comú que aclareixen la fusta sense deixar de mostrar el seu vetejat. Es pot utilitzar cera, líquid decapant o una solució amb tapaporus i aigua. En qualsevol cas, s’estén amb un drap i, en cas de fer servir cera, cal retirar la que sobri amb un fregall i segellar seguidament la superfície amb cera transparent. Si pel contrari fas servir una solució decapant o tapaporus, només cal netejar-la després amb un tros de tela. Una vegada que la fusta estigui, cal segellar-la amb una capa de poliuretà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.