Molt sovint ens recordem dels peus quan aquests es queixen. Podem dedicar-los uns pocs minuts al dia per tindre’ls ben sans i feliços.

 

La neteja dels peus

És preferible utilitzar un sabó neutre per evitar que es ressequin els peus. També podem fer servir un hidratant. Un peu sec és més procliu a tenir esquerdes. Aquestes poden aparèixer també per l’exposició a temperatures molt baixes o molt altes, a un calçat inadequat i a algunes infeccions.

I parlant d’infeccions, penseu que als fongs els hi agrada molt l’ambient humit. Per evitar-ne l’aparició hem d’assecar molt bé els peus després de dutxar-nos i, si podem, fer servir calçat amb suficient ventilació per no suar. Hi ha antitranspirants que ens poden ajudar si tenim un problema de sudoració excessiva. Fins i tot la tovallola que fem servir també l’hem d’assecar bé perquè no proliferin.

Si tenim dureses, podem fer servir pedres poroses o llimes per eliminar-les.

 

Anar descalços

Hem de vigilar de no anar descalços per llocs com dutxes públiques per no agafar infeccions. I vigilar en qualsevol lloc públic per on passi molta gent, a on tenim el risc afegit de punxar-nos o tallar-nos.

Tot i això, és molt recomanable d’anar descalços si estem en un lloc prou segur. Una platja o una pastura en serien exemples. Així ajudarem que els nostres peus tinguin una millor circulació, i se sentin lliures i relaxats sense res que els oprimeixi. Superfícies lleugerament rugoses ens oferiran una sensació de plaer com si els estiguéssim fent un massatge.

 

Els banys i els massatges

Quan els peus se sentin inflamats o cansats hi ha el remei de submergir-los en aigua calenta, a on podem afegir llimona o lavanda. Podem donar lleugers massatges per relaxar-los i fer que es desinflamin.

 

Les ungles

Sempre han d’estar curtes. Si no les cuidem, es poden enterrar, arribant a ser molt doloroses.

 

Quin calçat portem

És ideal el calçat còmode, ampli i que no estrenyi als peus. I evitar l’abús de calçat molt tancat, per evitar la sudoració i la mala olor, i de tacons que ens poden afectar tant a talons com a la columna.

 

Quins mitjons fem servir

El millor són els mitjons de cotó que absorbeixen bé la suor i deixen que els peus respirin millor. I hem d’evitar els mitjons que ens estrenyin molt.

 

Les plantilles

Pot ser que necessitem portar plantilles. Hi ha molts tipus de problemàtiques, com peus plans, peus buits, metatarsàlgies, fascitis plantars… I moltes d’aquestes poden afectar altres parts del cos, com per exemple a la columna. Si teniu algun problema, heu d’anar a un especialista que és qui us indicarà quina és la millor opció per resoldre-ho.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.