Pel gener, així que matineja, ja vespreja.

Per aquesta edició, a l’Excursió podeu visitar Sant Cebrià de la Mora. A Salutus parlem de les vacunes i del daltonisme. A Menjar us parlem de les patates, amb una recepta de truita de patates i ceba. I a la Llar, de la psicologia del color. També podeu consultar

Respecte a les festes de gener, tenim el Reis d’Orient, amb tradicions com deixar una mica de menjar i beure per als camells, i posar canyes als balcons per assenyalar el lloc a on deixar els regals. El 17 de gener és Sant Antoni Abat, protector dels animals, amb la festa dels Tres Tombs amb cavalcades, curses i benediccions d’animals a molts pobles de Catalunya.

El 27 de gener, dia de l’alliberament d’Auschwitz, és el Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust.

Astronòmicament, es podrà veure Venus, a primeres hores de la nit, a l’horitzó oest. Mart es podrà veure a les darreres hores de la nit. Júpiter només es veurà els darrers dies de gener i al crepuscle matí. Mercuri i Saturn no seran visibles. Ja amb telescopi, Urà es podrà veure la primera meitat de la nit i Neptú a les primeres hores de la nit. El dia 4, a les 9h 20m, tindrem el màxim de la pluja de meteorits Quadràntides, amb uns 110 meteors per hora (pot variar entre 60 i 200), amb un possible segon màxim entre 9 i 12 hores més tard. El dia 10 es produirà un eclipsi prenombral de la Lluna, tot i que només en podrem veure un lleuger enfosquiment a la meitat meridional del disc. Es podrà seguir observant el cometa C/2017 T2 (PANSTARRS), durant tota la nit, a Perseus, amb magnitud 9.