CALÇOTS ARREBOSSATS

Ingredients

  • 20 calçots prims
  • 1 ou
  • 50 grams de farina
  • Oli verge d’oliva verge
  • Sal
  • 200 ml d’aigua

Recepta

Retirem la part exterior dels calçots, les arrels i les fulles verdes. Els netegem bé amb aigua i els escorrem.

Batem una barreja d’un rovell d’ou, 50 grams de farina, una cullerada d’oli d’oliva verge i una mica de sal, fins a aconseguir una pasta sense grumolls. Hi afegim 200 ml d’aigua i remenem. Deixem reposar durant 30 minuts.

Muntem la clara d’ou a punt de neu i la barregem amb la pasta anterior.

Suquem els calçots en la pasta resultant i els fregim en oli abundant i calent fins que quedin rossos. Els escorrem en paper i els servim calents.

Els podem servir amb la salsa salvitxada, romesco o xató, al nostre gust. Hi afegim algun element decoratiu com per exemple una mica de julivert.