Algunes idees per millorar el vostre bany

El bany ideal està sempre net, és espaiós i fresc, té harmonia de colors i conté detalls que creen una sensació de pau i tranquil·litat. Aquest mes us portem deu accessoris que, amb poc esforç i diners, us poden ajudar a millorar el vostre bany.

Plantes naturals. El bambú és una bona opció perquè pot créixer perfectament amb poca llum. També resisteixen les condicions d’humitat i poca llum del bany la sansevièria (o, vulgarment, llengua de sogra) i la falguera. Altres, com el potos, necessiten una mica de llum. El millor del potos és que no necessita ni un test, perquè pot fer arrels com a cultiu hidropònic; només hem de posar un recipient amb aigua. El clavell de l’aire (tillandsia) també necessita una mica de llum, però pot viure absorbint la humitat a través de les seves fulles (no tenen pràcticament arrels).

Tovalloles. El primer a tenir en compte és la seva funcionalitat: Han d’assecar bé i que s’assequin bé en desar-les, ser suaus i ser de la nostra mida. Les de 100% cotó són les ideals. Un cop tenim aquests mínims, ja podem jugar amb els colors i els estils. Hi ha diferents tipus de tovalloles: Les “Terry” són les de cotó teixit amb rinxols no tallats; les “Velour” tenen els rinxols d’una de les cares tallats per crear una sensació de major suavitat; les “Jacquard” tenen un disseny per una de les cares amb diferents dibuixos fet durant el seu teixit; les “estampades” que tenen dibuixos o patrons estampats sobre el teixit ja acabat (són més dures i no absorbents en les zones amb pintura); les “embellides”, amb treballs manuals en una de les cares (brodats, aplicacions o qualsevol mena de teixit cosit). La majoria de les tovalloles es poden rentar entre 40 i 60 graus sense problemes i, si les assequem amb assecadora, queden més suaus i no requereixen suavitzant. Per altra banda, podem jugar amb la manera d’ubicar-les a l’espai del bany: amb penjadors, prestatges, tovallolers de paret, tovallolers amb radiador….

Barnussos. El cotó, com succeeix amb les tovalloles, segueix sent el material més funcional per al bany. Ara bé, podem trobar barnussos d’altres materials (seda, llana fibra artificial i niló), sobretot quan són per utilitzar per estar per casa. Com passa amb les tovalloles, podem trobar l’estil “Terry” i l’estil “Velour”. Addicionalment tenim franel·les, teixits suaus fabricats amb filats de fil fluix (generalment cotó o llana) i teixits de gofre, amb una bona absorció d’aigua, solts i de baix pes.

Estoretes de bany. Les principals funcions són les d’evitar relliscades, evitar mullar massa el bany i evitar el contacte amb el terra fred. N’hi ha de molts materials (cotó, de fibra natural com la de coco sintètic, de fusta exòtica…) i de diferents estils (mides, formes, colors i estampats).

Caixes, cistelles, separadors i safates, són elements que ens poden ajudar  a posar ordre al nostre bany. Així podem crear seccions per cada cosa i reduir el nombre de recipients a la vista. I si eliminem les mostres, les gomes de pèl que no fem servir (perquè només fem servir les negres), els productes que mai ens posarem…, el nostre bany serà un altre.

Prestatges, penjadors i ganxos a les parets. Els prestatges eviten la sobrecàrrega dels espais, com pot ser el terra de la dutxa (els prestatges cantoners són ideals per a la dutxa). Els penjadors i els ganxos també ens poden ajudar a donar una imatge de major ordre general.

Tamborets. D’alumini, plàstics, de fusta… Poden tenir un prestatge o un espai específic per emmagatzemar, per exemple, les sabatilles. Hi ha opcions de tamborets plegables si no tenim lloc a on ubicar-lo. Els materials dels quals estan fets, generalment, els permeten col·locar dins de la dutxa.

Saboneres i dosificadors de sabó. Al mercat trobareu infinitat de possibilitats. Penseu primer si feu servir pastilla de sabó o sabó líquid. I. després, deixeu-vos portar per l’estètica. Potser porcellana si busqueu una imatge refinada?

Miralls d’augment. La majoria tenen doble cara, una amb augment i una amb la imatge a mida normal. Si són miralls amb llum, i dels que es pengen de la paret, poden ser difícils d’ubicar, estèticament parlant. El bany ha de suportar visualment un braç, que segurament és retràctil, i un cable que va fins a un endoll de paret. Si no ho tenim clar, però en volem la funcionalitat, podem optar per un mirall de taula que podem desar quan no l’utilitzem. Els de metall són més pesats que els de plàstic i, per tant, més estables. Els de plàstic són més adequats per als viatges. L’inconvenient dels miralls de taula és que són menys segurs si tenim nens que hi puguin jugar. Respecte a la llum, el LED o fluorescent ofereix un reflex més natural. Podeu trobar miralls amb control d’intensitat de llum per maquillatge en diferents entorns d’il·luminació.

Porta-rotlle. El més important és que el seu estil no desentoni amb la resta del bany. Es pot optar per un porta-rotlles minimalista d’acer inoxidable, per no interferir amb la resta de decoració. D’aquests n’hi ha molt fàcils de col·locar, fins i tot amb adhesiu, que no requereixen fer forats a la paret. Ara, si ens atrevim amb un porta-rotlles amb personalitat, en trobarem amb acabats de diferents materials (fusta, ferro envellit, simulant l’antic llautó, amb lleixa de vidre…) i diferents estils (horitzontals i verticals, versions triangulars…). Per a banys molt petits hi ha alternatives al mercat per penjar-los de la cisterna o del moble del bany.