Vermut casolà

Ingredients

  • 1 litre de vi blanc semi sec o sec, segons les nostres preferències per al vermut resultant.
  • D’un terç a mitja cullerada de donzell (absenta).
  • Mitja barreta de canella.
  • Una llimona
  • Una taronja.
  • Mitja cullerada de les següents herbes: camamilla, cardamom, coriandre, baies de ginebre, flor de saüc i genciana.
  • 3 cullerades de sucre.
  • 5 mil·lilitres de licor d’elecció (com oruxo o xerès).
  • Necessitarem una malla o filtre per fer la maceració.

Recepta

Pelem la llimona i la taronja. Introduïm les seves pells, amb totes les herbes i la barreta de canella en la malla o filtre. Les quantitats són orientatives. Tingueu en compte que el donzell és la que li dóna el gust amargant característic, que el cardamom li dóna un gust dolç i picant, que la genciana li afegeix sabor amarg, que les baies de ginebre li donen sabor agredolç i força aroma, i que la canella li dóna gust a fusta i dolçor. Si volem que tingui un aroma i sabor aspre, li podem afegir nou moscada. També podem considerar d’afegir herbes com clau, sàlvia, anís estrellat, farigola, vainilla…

Afegim el vi en el recipient i hi afegim la malla o filtres.

El deixem reposar durant un mes (orientativament) en un lloc fosc i sec.

Un cop passat el mes, traiem la malla o filtre del recipient.

Caramel·litzem sucre en una paella i l’afegim al vi.

Afegim el licor que hàgem escollit. Si no volem que ens modifiqui els sabors de les herbes podem fer servir oruxo. Si volem afegir un sabor personal, podem posar qualsevol altre licor amb forta personalitat, com per exemple vi de xerès. O bé podem no afegir cap licor. Si volem enfosquir-lo més que el que aconseguirem amb el caramel, a la mescla inicial podem afegir nous verdes seques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.