INGREDIENTS

150 g de pipes de gira-sol
150 g de remolatxa
1 cullerada de tamarinde
1 culleradeta de farigola mòlta
2 alvocats grans
1 culleradeta de llavors d’anet
moltes
La ratlladura i el suc d’una llimona
2 cullerades d’oli d’oliva
1 grapat de fulles d’espinac
1 culleradeta de sal

 

ELABORACIÓ

1. Remulla prèviament les pipes de gira-sol en aigua durant unes quatre hores. Després les coles i les  rentes bé. A continuació, ratlla la remolatxa.
2. Tritura les pipes, la remolatxa ratllada, el tamarinde i la farigola. Aquesta preparació serà la base inferior.
3. Prepara la mousse barrejant els alvocats trossejats, les llavors d’anet, la ratlladura i el suc de llimona, els espinacs, l’oli i la sal. Triturar-ho tot fins a obtenir una consistència cremosa.
4. Estén la base en una capa fina d’uns 2 cm de grossor dins d’un motlle tallant. Aboca la mousse i deixa que es refredi. Retira el motlle i decora abans de servir.