Ingredients

 

500 g de mongetes del ganxet

De 2 a 3 botifarres (podem barrejar botifarra blanca i negra)

Un os de pernil

250 g de careta i morro de porc

Un tros de cansalada

Una cabeça d’alls

Oli d’oliva

½ vas de vi blanc

Sal

5 grans de pebre negre

Pebre vermell

1 fulla de llorer

1 ceba

1 tomàquet

 

 

Recepta

 

Cal que posem les mongetes en remull al vespre en aigua freda. Hem de posar suficient aigua doncs s’inflaran i podríem fer curt.

 

L’endemà, en una cassola, amb aigua fresca, es posen les mongetes, la cabeça d’alls, els grans de pebre, la sal, la fulla de llorer, l’os de pernil, la careta i morro, ben tallats, i el vas de vi. Quan arranqui el bull, retirem la bromera i deixem que coguin amb un bull gairebé imperceptible durant 2 hores.

 

Preparem un sofregit de tomàquet i ceba, ben reduït, salpebrem i afegim una mica de pebre vermell. Ho posem tot a l’olla, sacsegem i ho bullim una mitja hora més.

 

Tallem les botifarres i les fregim amb la cansalada.