El propòsit de la persuasió és conduir a la veritat

La frase reflecteix una de les idees centrals de la teoria de la persuasió d’Aristòtil: La persuasió no és només una qüestió d’aparença, sinó que té com a objectiu final arribar a la veritat. Segons ell, la persuasió es basa en tres elements: el logos, que és l’argumentació lògica; l’ethos, que és el caràcter i la credibilitat de l’orador; i el pathos, que són les emocions que l’orador pot provocar en l’audiència.

Aquesta edició està dedicada precisament a la persuasió. A l’article de Menjar us parlem dels “plats persuasius”. Al de la Llar, “les lletres diuen més coses que les que porten escrites”, us exposem la influència de la lletra. I al de Salut us portem “persuadir 1- i manipular 0”, a on us expliquem com evitar caure en les trampes de qui ens vol manipular. A l’excursió anem del camí ral a l’avinguda d’un tal Nonet i a la recepta us portem salmó a l’estil tataki amb salsa agredolça.

Quant a commemoracions, el 3 de març és el Dia Mundial de la Naturalesa, el 8 el Dia Internacional de la Dona, el 20 el Dia Mundial de la Felicitat, el 21 el Dia Mundial de la Poesia i el 27 el Dia Mundial del Teatre. El 19 de març és Sant Josep, el dia del pare.

Astronòmicament parlant, podrem veure Mart gairebé tota la nit, excepte a les darreres hores, a Taure. A finals de mes podrem veure Venus les primeres hores de la nit. Mercuri només serà visible els darrers dies del mes al crepuscle vespertí. Saturn no serà visible. Amb telescopi només es podrà observar Urà a primeres hores de la nit a Àries. Neptú no serà visible.

El cometa C/2022 E3 haurà baixat de magnitud, fins a la 8 i 9. Es mourà entre Orió i Eridà, sent observable les primeres hores de la nit. El C/2022 V2, es mourà entre Andròmeda i Triangle, amb una magnitud prevista de 9. El C/2022 A2 (PANSTARRS) es mourà entre Llangardaix i Andròmeda, amb una magnitud prevista de 9. La pluja dels Gamma-Nòrmids estaràactiva des del 25 de febrer fins al 28 de març, amb un màxim el dia 14, amb uns 6 meteors/hora. Entre el 26 i el 28, l’asteroide Ceres estarà en conjunció amb la galàxia M100 de magnitud 9,4.