El propòsit de la nostra vida és ser feliç.

És una frase del Dalai Lama. En aquesta edició us parlem del propòsit. A la secció de Salut us parlem de “El sentit de la vida”, a la de Llar us parlem del propòsit de les primeres masies amb l’article “L’esperit d’un comandant” i a la de Menjar us expliquem el propòsit del brindis amb l’article “Brindar amb Dionís”. A l’Excursió us portem a: “La porta de l’Infern”.

Pel que fa a celebracions, el 3 de març és el Dia Mundial de la Naturalesa, el 8 el Dia Internacional de la Dona, el 20 el Dia Mundial de la Felicitat, el 21 el Dia Mundial de la Poesia i el 27 el Dia Mundial del Teatre. El 19 de març és Sant Josep, el dia del pare.

Astronòmicament parlant, Júpiter serà visible les primeres hores de la nit a Àries. A darreres hores de la nit podrem veure Mart, Venus i, els darrers dies del mes, Saturn. Mercuri es veurà al final del mes, molt baix, al crepuscle vespertí. Amb telescopi es podrà observar Urà a les primeres hores de la nit a Àries. Neptú no serà observable, en estar en conjunció amb el Sol el dia 17.

Podrem veure el cometa 12P/Pons-Brooks, començant el mes a Pegasus i acabant a Perseus, amb una magnitud que pot estar entre la 5 i la 8, i els cometes 62P/Tsuchinshan i C/2021 S3 (PANSTARRS), els dos amb magnituds entre 9 i 10. No hi ha pluges de meteors destacables.