Rosa és una rosa és una rosa és una rosa.

És una frase de l’escriptora i poeta estatunidenca Gertrude Stein. Tot i que li han anat donant diferents interpretacions al llarg del temps, inicialment es va utilitzar com una afirmació de l’essència, naturalesa o identitat d’un objecte. Dediquem la present edició a aquesta afirmació.

A la secció de Salut us portem l’article “Qui som?”, a on us parlem dels factors que defineixen la nostra identitat i com podem ser (més) nosaltres mateixos. A la de Menjar us portem “Volem pa amb oli”, a on us parlem del pa amb oli i del pa amb tomàquet, i com s’han fet senyes de la nostra identitat. A la de la Llar teniu l’article “Decorar amb ànima”, a on us plantegem que hi ha més coses que la funcionalitat i l’estètica en la decoració. Plantegem que hi ha elements que són els que li donen caràcter, personalitat i ànima a un espai. A la recepta, us proposem un paté vegetal. I a l’excursió anem de Sant Antoni de Vilamajor a Sant Joan de Sanata.

No hi ha gaires dies internacionals el mes de juliol. El 18 és el Dia Internacional de Nelson Mandela, el 26 el Dia Internacional de Conservació de l’Ecosistema de Manglars i el 30 el Dia Internacional de l’Amistat.

Astronòmicament parlant, a començament de mes, al crepuscle vespertí, es podran veure Venus i Mart, prop de Regulus, de Lleó. A finals de mes s’hi afegirà Mercuri. El dia 10 Mart estarà a 0,6 graus d’aquesta estrella i el dia 29 Mercuri hi estarà a 0,1 graus. Saturn es podrà veure gairebé tota la nit a Aquari. Júpiter es podrà veure a la segona meitat de la nit a Àries. Dels planetes que requereixen telescopi, Urà serà observable la segona meitat de la nit a Àries i Neptú gairebé tota la nit a Peixos.

Podrem veure el cometa C/2021 T4 (Lemmon), durant els primers dies del mes a l’horitzó sud-oest amb una magnitud prevista de 8, el cometa C/2023 E1 (ATLAS), entre l’Ossa Menor, Drac i Cefeu, amb una magnitud prevista de 9, i el cometa C/2020 V2 (ZTF), entre Àries i Cetus, amb una magnitud prevista de 9 o 10. No hi ha pluges de meteors destacables aquest mes.