És una frase d’Henri Matisse. Afirmava que el color no és el que se’ns presenta a la realitat, sinó que és un recurs per expressar sentiments, estats d’ànim i la visió subjectiva de l’artista.

A la secció de Salut us portem l’article “Ulleres de sol, receptors de ràdio i microones”, a on, a banda d’explicar-vos què tenen en comú uns objectes aparentment tan diferents, us parlem dels efectes que poden tenir les diferents ones electromagnètiques en la salut. A la de Menjar us portem “Maquillatge per als plats?”, a on us parlem dels colorants alimentaris, i fins a quin punt són lícits. A la de la Llar teniu l’article “I si decoréssiu la llar com si dissenyéssiu un anunci?”, a on portem conceptes del món de la publicitat al disseny d’interiors. A la recepta, us proposem Ensaimada de Bacallà I a l’excursió us portem a La Dona del Sot de l’Om.

Al juliol hi ha pocs dies internacionals. El 18 de juliol és el Dia Internacional de Nelson Mandela, el 26 de juliol el Dia Internacional de Conservació de l’Ecosistema de Manglars i el 30 de juliol el Dia Internacional de l’Amistat.

Astronòmicament parlant, a la nit aniran apareixent primer Saturn a Capricorn, després Júpiter a la Balena i, finalment, Mart a Peixos. Venus només es veurà entre les llums del crepuscle matutí. Mercuri serà observable molt prop del Sol a la matinada a principis de mes, i al capvespre a finals de mes. Dels planetes que requereixen telescopi, Urà serà observable la segona meitat de la nit a Àries i Neptú gairebé tota la nit a Peixos.

Tindrem les pluges de meteors Pegàsids de Juliol (del 4 al 14, amb 5 meteors per hora, ràpids i dèbils), Piscis Austrinus (del 15 de juliol al 10 d’agost, amb 5 meteors per hora, mitjans en velocitat i brillantor), Gamma-Dracònids de Juliol (del 25 al 31, amb 5 meteors per hora, lents i brillants), Delta Aquàrids Sud (del 12 de juliol al 23 d’agost, amb 25 meteors per hora, lents i brillants) i Alfa Capricòrnids (del 3 de juliol al 15 d’agost, amb 5 meteors per hora, lents i brillants).

Podem continuar veient el cometa C/2017 K2 (PANSTARRS) tota la nit a Ophiuchus, amb una magnitud prevista de 8.