Ingredients:

500 g de mongeta cuita
300 g de bacallà dessalat
2 cebes tendres
1 o 2 tomàquets madurs
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
Un grapat d’olives negres
Oli d’oliva
Vinagre de vi
Sal i pebre
Cibulet i julivert al gust

ELABORACIÓ

Netegem el bacallà de les espines i la pell. L’esqueixem amb les mans o el fem en daus.

Piquem les cebes tendres després d’haver-les tingut una hora amb aigua i sal. Tallem en trossos els tomàquets i els pebrots. Piquem el cibulet i el julivert.

En un bol posem les mongetes, el bacallà esqueixat, les cebes tendres, els pebrots, el tomàquet i les olives negres i barregem tots els ingredients.

Amanim amb una vinagreta que hem preparat de la manera habitual. Proporció de 4 mides d’oli d’oliva per 1 mida de vinagre, més 3 olives negres tallades petites sense pinyol.

Sal i pebre. Hi ha altres variants, com no posar els pebrots o no posar la ceba, i d’altres com afegir ou dur i tonyina.

Les proporcions de mongeta i bacallà també poden variar en funció del nostre gust. Bon profit!

Categories: La recepta