Que bé! Ja podem marxar uns dies de vacances! Ep! I ara què fem amb les plantes que tenim a casa? Si no tenim ningú que
les pugui regar, què hem de fer si volem trobar-nos-les tan boniques com les vàrem deixar.

Primer de tot, hem de tenir en compte que no totes les plantes són iguals respecte a la seva necessitat d’aigua. Hi ha un primer grup de plantes que necessiten terrenys xopats, com l’iris d’aigua. Si no es tracta d’una d’aquestes plantes, no podrem deixar la jardinera dins d’un recipient d’aigua. Si ho fem, no deixarem que les seves arrels respiri, i moriran. En el segon grup hi ha les que  necessiten que la terra estigui sempre humida. És amb aquestes plantes amb les quals haurem de tenir més cura a l’hora de planificar el seu reg. Finalment hi ha un tercer grup que no necessita gairebé humitat. En aquest hi ha els cactus i crasses (com la figuera de moro i l’àloe), les aromàtiques (com el romaní, l’espígol i la farigola), les enfiladisses (com la parra verge i la mare-selva…), les herbàcies (com el gerani i el clavell xinès), les arbustives (com el roser i l’hibisc), algunes d’interior (com la kèntia  i la cinta) i molts arbres (com la morera i l’olivera).

És relativament senzill veure si està humida, però, si volem, podem fer servir higròmetres que ens indicaran el grau d’humitat de la terra de forma més precisa.

Reg automàtic

És el sistema ideal de reg, encara que normalment es recomana per exterior per evitar els problemes derivats d’una fuga d’aigua. Si no tenim una aixeta propera, existeixen sistemes de reg automàtic amb dipòsits de fins a 9 litres de capacitat. També hi ha sistemes que estan preparats per connectar a dipòsits que ja tinguem a casa.

Hidrojardineres

Ja vénen preparades amb un dipòsit. Si són d’interior, no l’hem d’omplir més del compte o inundarem la planta. Les d’exterior tenen un sistema de drenatge per a on sortirà l’aigua si el dipòsit  l’omple. En els dos casos les plantes agafen el que necessiten per capil.laritat. També hi ha dipòsits que es poden col.locar dins del test, amb un tub amb el nivell que ens indica si hi ha prou aigua.

Cons

Són cons d’argila o ceràmics, a on podem enroscar ampolles perquè vagin alliberant l’aigua. Aquest sistema no és aconsellable si estem fora més de dues setmanes (una ampolla de dos litres pot durar dues setmanes). Com que a la nostra zona hi ha força calç a l’aigua d’un any per l’altre es pot obstruir. Ho solucionarem fàcilment amb vinagre, o amb un producte anticalç.

Hidrogels

Es tracta d’aigua gelificada, que pot trobar-se tan preparada com el producte en sec, en forma de boletes, que hidratarem nosaltres. Els recipients es col.loquen oberts i cap per avall. Els blocs de gel indiquen la quantitat a posar segons la mida de les plantes. Poden arribar a durar fins a 30 dies si és d’interior. No deixa residus, a excepció de l’embolcall.

Trucs casolans

Podem regar la planta connectant la jardinera amb un recipient amb aigua fent servir un cordó de cotó, o bé fent servir un plat ceràmic invertit entre la jardinera i el recipient. Ara bé, els recipients
d’aigua haurien d’estar ben tapats si no volem que siguin un focus de mosquits.

També podem fer servir directament ampolles amb un petit forat per a on anirà sortint l’aigua, tot i que els cons són relativament econòmics i més segurs.
I ara que ja sabem com regar les nostres plantes, marxem de vacances!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.