Ingredients:

400 g de farina
20 g de llevat premsat
10 g de sal
1 raig d’oli d’oliva
150 ml d’aigua
Per a la guarnició:
2 tomàquets madurs
4 cebes
2 albergínies escalivades
2 pebrots escalivats
2 botifarres i 2 arengades
oli d’oliva
sal

_______________

Preparació

Barregem la farina i la sal.

A continuació hi tirem el llevat esmicolat.
Finalment hi afegim l’aigua i ho posem a treballar 15 minuts.
Si trobem que hi falta aigua en podem afegir. Fem una bola amb la massa i la deixem dins un bol amb una mica de farina. Esperarem fins que dobli el seu volum. Mentrestant posem cebes, albergínies i pebrots en una safata pel forn amb un bon raig d’oli i ho coem a 180 graus durant 20 o 25 minuts.

A mitja cocció hi afegim les botifarres i les arengades netes.
Eixuguem la massa i en fem dues coques. Les estirem amb el corró iles deixem ben primes.
Traiem els ingredients i els reservem en un plat. L’oli resultant el repartim entre les dues coques i l’estenem per sobre.

Afegim la guarnició i els tomàquets tallats ben fins.
Coem les coques al forn a 180 graus durant 30 minuts.
Aquestes coques es deixen refredar, i es poden menjar perfectament l’endemà.
Es poden fer servir altres productes com tonyina, pernil serrà, llonganissa crua, sardines, olives, bolets de temporada… Per a una coca de recapte els trossos poden ser grans i generosos.