Cada moment és un nou començament.

La frase està extreta de l’obra de teatre guanyadora del premi Tony de 1949 The Cocktail Party de Thomas Stearns Eliot. Va ser un poeta, escriptor, dramaturg, assagista, editor, crític literari, editor i professor universitari britànic, d’origen estatunidenc, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l’any 1948.

A la secció de Salut us portem “La temperatura de les emocions”, a on us expliquem a quins llocs, del nostre cos, es troben les emocions i com afecten aspectes físics com la temperatura corporal. A la de Menjar us portem “Hem derrotat als pebrots?”, a on us contem que el picant no és pas un sabor i com és que els humans suportem aquesta sensació dolorosa. A la de la Llar teniu l’article “Saben estar drets els edificis?”, a on us parlem de sostenibilitat en arquitectura. A la recepta, us proposem una taula de patés per a la revetlla de Sant Joan. I a l’excursió us portem a La Font del Viver.

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient. Enguany, amb el lema d’“Una sola Terra”, destaca la necessitat de viure de forma sostenible i en harmonia amb la natura, i té a Suècia com amfitriona. El dia 8 és el Dia Mundial dels Oceans i el 17 el Dia Mundial contra la desertificació i la sequera. El 27 és el Dia de les Microempreses i les Petites i Mitjanes Empreses. I el 28 és el Dia Internacional de l’Orgull LGBT. La data commemora els disturbis de Stonewall de 1969. Aquell dia la policia de Nova York va fer una batuda a l’Stonewall Inn, un bar gai del barri de Greenwich Village, amb tot un seguit d’aldarulls. Va ser el primer cop que un nombre significatiu d’homosexuals s’oposaven a ser arrestats pel simple fet de ser-ho.

Astronòmicament parlant, els planetes es començaran a veure a partir de la mitjanit. Apareixerà primer Saturn, després Júpiter i Mart i, finalment Venus i Mercuri. Dels planetes que requereixen telescopi, Urà serà observable a finals de la nit i Neptú a la segona meitat de la nit.

Tindrem la pluja de meteors Bòtids (170 JBO), actius entre el 22 de juny i el 2 de juliol, amb un màxim el dia 27. No hi ha una previsió fiable de la seva activitat a causa del canvi de l’òrbita que ha patit el cometa al qual està associat (7P/Pons-Winnecke). Són de velocitat lenta i més brillants de mitjana.

Es pot veure el cometa C/2017 K2 (PANSTARRS) tota la nit a Ophiuchus, amb una magnitud prevista d’entre 9 i 10, i el cometa C/2021 03 (PANSTARRS) tota la nit a Draco, amb una magnitud prevista de 10.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.