Ingredients

  • 200 g d’ametlles crues amb pell
  • 200 g de sucre
  • 200 ml d’aigua
  • 1 Culleradeta de pell de llimona ratllada
  • Moscatell.

Recepta

Per agafar bé les mides, agafem la mida d’un got. La quantitat d’ametlles corresponen al got ple. El sucre correspon a un got, menys un dit. I l’aigua a un got, menys dos dits. I aquest darrer el completem amb un dit de moscatell.

Posem tots els ingredients en una olla i barregem bé. Escalfem a foc moderat tirant a alt (en una cuina d’inducció, correspon a una potència 7 sobre 10). En uns tres minuts començarà a bullir. Abaixem el foc (a potència 3 sobre 10) i remenem de forma constant. Vigilem molt amb les esquitxades, perquè el sucre pot provocar alguna cremada.

Al cap d’uns minuts l’aigua s’haurà evaporat i el sucre agafarà una consistència terrosa. En aquest punt l’aspecte és el d’un plat mal cuinat. És normal. Seguirem remenant i assegurant que el sucre no es queda a les parets de l’olla. La capa de sucre blanquinosa s’anirà fonent i s’anirà dipositant sobre les ametlles.

Un cop s’hagin caramel·litzat, ho retirem tot del foc i posem les ametlles sobre un paper de forn, separades unes de les altres per evitar que s’enganxin. Un cop fredes emplatem. Podem servir amb un gotet de moscatell si és per a una sobretaula o en una paperina si és per veure una pel·lícula.