No hi ha cap símbol sense l’esperança de recrear una realitat.

És una frase Roland Barthes, un escriptor, crític, filòsof i teòric de la literatura, va dedicar una gran part del seu treball a la semiòtica, l’estudi dels signes i símbols en la comunicació humana.

Dediquem la present edició precisament a la simbologia. A la secció de Salut us portem l’article “Som inconscients!”, a on us parlem del subconscient i del simbolisme en els somnis. A la de Menjar us portem “La comèdia humana”, a on us parlem del simbolisme que s’ha donat a determinats aliments al llarg del temps. A la de la Llar teniu l’article “Els símbols en els edificis”. A la recepta, us proposem un pollastre rostit de festa major, i a l’excursió anem als Bruguers de Palautordera.

El 9 d’agost és el Dia Internacional dels Pobles Indígenes, el 12 el Dia Internacional de la Joventut i, el dia 19 el Dia Mundial de l’Assistència Humanitària.

Astronòmicament parlant, Saturn serà visible tota la nit a Aquari. Júpiter apareixerà unes tres hores més tard a Lleó a principis de mes i a Verge després. Venus només es veurà a finals de mes al crepuscle del matí. Mercuri ho serà a principis de mes en el crepuscle vespertí. Mart només es podrà veure al capvespre. Amb telescopi es podran veure Urà a Àries i Neptú a Peixos gairebé tota la nit.

Agost és el mes de la pluja de meteors Perseids, o llàgrimes de Sant Llorenç, entre el 17 de juliol i el 24 d’agost, amb un màxim el dia 13, amb 100 meteors per hora. Són de velocitat ràpida i més brillants que la mitjana. Hi ha dues pluges de meteors menors, els Kappa Cígnids, entre el 3 i el 28 d’agost, amb un màxim el dia 17, amb 3 meteors per hora i els Eta Eridanides, entre el 31 de juliol i el19 d’agost, amb un màxim e dia 8 amb 3 meteors per hora.

Podrem veure el cometa C/2021 T4 (Lemmon), amb una magnitud prevista de 8, el C/2023 E1 (ATLAS), amb una magnitud prevista de 9, el 103P/Hartley amb una magnitud propera a 9 i el C/2020 V2 (ZTF), amb una magnitud de 9 o 10.