El març té trenta-un dies i tres-centes fesomies.

El març és un mes variable, de moltes cares. Després de l’hivern, arriba la primavera, enguany el 20 de març i, tot i que s’albira el bon temps, acostumem a tenir dies amb ventades i baixades sobtades de temperatura. Hi ha moltes dites que fan servir el març com la de “és més variable que el març”, o “té set cares com el març”. Tenim canvi d’hora, avançant el rellotge la matinada del dissabte 28 al diumenge 29 de març.

Per aquesta edició hementrevistat a l’Estel Solé, que actua a Els Brugarol al Teatre Ateneu de Sant Celoni, i a la Laia Santanach que ens porta Àer, una peça de dansa contemporània i música electrònica, al Teatre Auditori de Llinars A l’Excursió podreu visitar Fontades perdudesi fonts trobades. A Salut us parlarem de com tenir una bona alimentació. A Menjar us parlarem de les maduixes, amb unarecepta de maduixes amb xocolata. I a la Llar, us parlarem de com decorar amb quadres.

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, instaurat per l’ONU el 1975. I és que encara ens queda molt per assolir la igualtat real entre gèneres, tant en el social com en el laboral, a més del problema la violència de gènere, encara existent a la nostra societat.

Quant a altres commemoracions, el 3 de març és el dia Mundial de la Naturalesa, el 20 el dia Mundial de la Felicitat, el 21 el dia Mundial de la Poesia i el 27 el dia Mundial del Teatre. El 19 de març és Sant Josep, el dia del pare.

A primeres hores de la nit es podrà observar Venus sobre l’horitzó oest. Mart, Júpiter i Saturn es podran veure a Sagitari a darreres hores de la nit. Entre els dies 18 i 19, la Lluna passarà ben a prop dels tres planetes. Mercuri es podrà veure, amb dificultats, a la matinada i durant la segona meitat de mes. Dels planetes que requereixen telescopi, Urà es veurà a primeres hores de la nit i Neptú serà inobservable. A Cassiopea es podrà observar el cometa C/2017 T2 (PANSTARR) amb una magnitud de 8.