Actriu i escriptora, la podrem veure a “Els Brugarol”, interpretant a l’Anna, una activista social i feminista, filla de l’alta burgesia catalana, que decideix canviar-se el cognom pel de la mare.

Una comèdia amb missatge

Es tracten les relacions familiars, la lluita de classes i la lluita feminista, amb la voluntat de la filla de gestar la seva pròpia personalitat, més enllà de qui han estat els homes de la seva família. Genera molt de debat i reflexió.

Et defineixen com a activista cultural

La cultura té a veure amb l’ànima, el raonament, la psicologia, la persona… amb crear nous ciutadans, amb el pensament, amb la llibertat… Crec que el departament de cultura i d’educació haurien d’anar de la mà. Si abandonem la cultura estem creant persones absolutament desconnectades de les seves emocions. I això és quelcom molt polític.

“La cultura té a veure amb l’ànima”

Què et va portar a ser actriu?

Sóc una  fan de la psicologia humana i de les relacions líquides. Em fascina conèixer gent i, quan comences a encarar un personatge, no deixa de ser això, conèixer una persona nova. I, a més, has de posar-te a la seva pell, sense jutjar i entendre, buscar les seves contradiccions i fer-la la més polièdrica possible.

Com la protagonista de “No puc volar”

Faig una novel·la a on la protagonista té endometriosi, no pot tenir fills, i se separa del marit. És una introducció a la psicologia d’un personatge amb aquesta malaltia i a entendre l’aïllament que pateixes, a vegades, quan et diagnostiquen una malaltia que no es parla i que viu a l’ombra i que, a més, la pateixen una de cada deu dones. Vaig escriure-la just quan me la van diagnosticar a mi. Estic reivindicant amb el doctor Carmona que es pugui fer una marató de TV3.

En quin punt està la lluita feminista?

És difícil canviar sistemes que vénen del principi dels temps. És una lluita a llarg termini, començant des de casa i anant cap enfora. I reivindicant, i assolint noves maneres de pensar, de govern, lleis… El despertar hi és i no hi ha cap voluntat de tirar enrere i aturar-nos.

“Em fascina conèixer gent”