Aquesta frase de Buda ens introdueix en un dels enigmes més grans de lafilosofia i de la neurociència:la consciència, de la que us en parlem a la seccióde la Salut. Poder ser testimoni dels nostres pensaments, implica que som elque els observem, i no el què observem.

Dit d’una altra manera, pel Budisme, som quelcom diferent dels nostres pensaments.A la secció de Menjar us exposem perquè mengem el que mengem, i com estem condicionats per aspectes que van més enllà dels ingredients i de la seva preparació.

A la secció de la Llar us portem l’article “L’arquitectura amb la qual ressonem”, a on us parlem de la influència de la cultura en els nostres gustos artístics. A l’excursió anem aHostalric. I a la recepta us expliquem com fer Cabrit amb els seus alls. Tanmateix, us portem l’agenda cultural de les poblacions del Baix Montseny, amb música i dansa, nens, espectacles i arts i activitats i l’agenda de la festa major de l’Aplec del Remei,de Santa Maria de Palautordera.El 19 d’octubre és elDia Internacional del Càncer de Mama, per conscienciarde la importància de la seva prevenció. El 24 d’octubre és elDia Internacional contra el Canvi Climàtic. El 21 d’octubre és el Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia. El 24 d’octubre també ésel Dia Mundial contra la Pòlio. El 25d’octubre és el Dia Europeu de la Justícia, amb la intenció que els ciutadans europeus es mantinguin informats sobre els seus drets i tinguin accés a leseines disponibles pel que fa a justícia transfronterera.

Astronòmicament parlant, a primeres hores de la nit podrem veureSaturn, a Capricorn, durant tota la nit Júpiter, a Peixos i a darreres hores de la nit, Marta Taure. Mercuri només es podrà veure entre els llums del crepuscle, hores abans de la sortida del Sol. Venus no es podrà veure per estar molt prop delSol. Dels planetes que requereixen telescopi, Uràserà observable tota la nit a Àries i Neptú gairebé tota la nit a Aquari. El dia 25 al matí tenim un eclipsi parcial de Sol, amb molt poca superfície oculta per la Lluna (a casa nostra demenys del 12% del diàmetre solar).Hi ha diverses pluges de meteors. Els Dracònids, amb el seu radiant (el lloc d’on sembla que surti la pluja de meteors) a la constel·lació del Dragó, estaran actius entre el dia 6 i el 10, amb un màxim el dia 9. Es preveuen uns 10meteors per hora, amb poca velocitat i relativament brillants.

Els Tàurids Sud,amb el seu radiant a la constel·lació de Taure, estan actius des del 10 desetembre i ho estaran fins al 20 de novembre, amb un màxim el dia 10d’octubre. Es preveuen uns 5 meteors per hora, lents i relativament brillants. Els Oriònids ofereixen una de les pluges més boniques per la seva brillantor ivelocitat, amb esteles brillants que poden arribar a durar uns minuts i arribar aconvertir-se en boles de foc.