D’ençà que l’home va començar a relatar històries, a difondre pensaments en forma de llegendes, mites, contes o poemes; la literatura ha sigut sempre un far en la foscor i el llibre la seva làmpada.

Era conductor d’idees revolucionàries, d’enginys de la tècnica, de vides i secrets.

Llibres que anaven de mà en mà per locals clandestins, que es llegien en secret i que donaven ales als seus lectors per somiar en un món millor.
D’aquí, l’afany de les dictadures i totalitarismes per censurar-los o destruir-los. Com el règim nazi que cremava tot allò que pogués posar en perill la seva realitat, que mostres un món diferent.


Actualment la humanitat està immersa de nou en la foscor. Aquest cop l’amenaça és un virus, que ens ha tancat a casa, que ens distancia, que ens entristeix amb els seus efectes arreu del món i ens obliga a mirar dins nostre, a conviure amb l’entorn més immediat.

Aquell que molts cops sentim presó.

Però un dia com avui des de fa molts anys celebrem la literatura, celebrem la llum i la màgia dels llibres. Malauradament enguany no podem omplir els carrers dels pobles i ciutats per fullejar i deixar-nos sorprendre per algun llibre o simplement respirar el màgic ambient de la Diada de Sant Jordi.

Així i tot, el present ens brinda portes noves per on passar els llibres. Ja no calen locals clandestins, ni misteriosos missatgers; internet és el canal de la nostra era. I allà podem trobar llibres que ens inspirin i ens omplin de llum de nou.

Per aquest motiu i mentre no podem gaudir de fullejar llibres a la nostra llibreria de barri, us deixem uns enllaços on trobar llibres Gratuïts.

Perquè la literatura ens fa pensar, somiar i voler créixer.

LLibres gratuïts al Kiosk de Google

Projecte Gutenberg

Biblioteca Digital Hispánica