És una frase de Joseph Joubert, moralista i assagista francès. Us portem tres articles al voltant de la imaginació. A la secció de Salut us plantegem que, més enllà dels sentiments, la intel·ligència i el llenguatge, és la imaginació la que ens fa humans. Al segon article us parlem de la cuina imaginativa per a nens i nenes. I a la secció de Llar, a l’article Jules Verne a Mart,enspreguntem com serien les ciutats en aquest planeta si haguessin sortit en una de les seves novel·les. A l’excursió us proposem pujar al Turó de la Cova. Per altra banda, us portem la recepta de la cassola de tros, un plat d’una època en què els pagesos es feien el menjar al camp.

Quant a commemoracions, el 7 d’abril és el dia Mundial de la Salut, el 8 és el dia Internacional del Poble Gitano, l’11 el dia Mundial del Parkinson, el 23, Sant Jordi, i també el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor, el 25 la Diada del País Valencià, el 27 el dia de la Mare de Déu de Montserrat i el 29 el dia Internacional de la Dansa.

Astronòmicament parlant, Mercuri es podrà veure molt baix, al vespre, entre els llums del crepuscle. Durant la segona meitat d’abril es veurà força bé entre les constel·lacions d’Àries i Taure. Venus es podrà veure molt baix, a la matinada, entre les llums del crepuscle. Mart serà visible al final de la nit entre les llums del crepuscle, a la constel·lació de Capricorn, entrant a Aquari el dia 6. Júpiter es veurà molt baix a la matinada entre les llums del crepuscle la segona meitat del mes a Aquari, entrant a Peixos el dia 15. Saturn es veurà al final de la nit, entre les llums del crepuscle, a Capricorn. Es produiran dues conjuncions; per un costat, Mart i Saturn estaran a 0,3 graus de Saturn el dia 5, par altre costat, Venus estarà a 0,2 graus de Júpiter el dia 30. Pel que fa als planetes que requereixen telescopi, Urà només es veurà a primeres hores de la nit a començaments de mes, molt baix a l’horitzó, a Àries. Neptú no serà observable.

Es poden veure tres cometes relativament brillants: El C/2019 L3 (ATLAS), al sud dels Bessons, visible a la primera meitat de la nit, amb una magnitud de 10 i el 19P/Borrelly a la primera meitat de la nit a Auriga, també amb una magnitud de 10. El C/2017 K2 (PANSTARRS) a la segona meitat de la nit, entre Hèrcules, Àquila i Serpent, amb una magnitud de 8. Aquest cometa anirà creixent en magnitud fins al 6 de desembre.