La vida és massa curta per beure un mal vi.

La frase destaca la importància de fer bones eleccions per gaudir de la vida al màxim. En aquesta edició parlem, precisament, de les nostres preferències. A la secció de Menjar et preguntem si “Ets més de vi, de cervesa o d’hidromel?”. A la de Salut ens preguntem “Perquè ens agrada el que ens agrada?”. A la de Llar, a l’article “Mirar un edifici com es mira el mòbil”, us parlem de les lleis del disseny. A l’Excursió us portem a: “El tresor d’Olzinelles”.

Pel que fa a celebracions, el dia 2 és la festivitat de la Candelera, que cau just al mig de l’hivern, el 4 de febrer és el Dia Mundial de la lluita contra el Càncer, el dia 14 és Sant Valentí i el dia 28 és el Dia Mundial de les Malalties Rares.

Astronòmicament parlant, Júpiter serà visible durant la primera meitat de la nit a Àries. Saturn ho serà al crepuscle vespertí, els primers dies de febrer. Venus i Mart ho seran al crepuscle matutí, igual que Mercuri, tot i que aquest només els primers dies de febrer. Amb telescopi es podrà observar Urà a Àries durant la primera meitat de la nit, i Neptú a Peixos, les primeres hores de la nit.

Podrem veure els cometes 62P/Tsuchinshan, a Verge, el 144P/Kushida, a Hiades i a Taure, i el 12P/ Pons-Brooks, a Cigne i Lacerta, amb unes magnituds previstes de 7, 8 i 6 respectivament. Només hi ha una pluja de meteors important, els Alfa Centàurids, actius fins al 20 de febrer, amb un màxim el dia 9, de velocitat mitjana i brillants, amb una ZHR variable.