Per l’abril, cada ocell canta en son niu.

Els ocells canvien de color i es tornen més cantaires. I n’arriben molts més, de molts llocs. Comencen a aparellar-se, a preparar els nius. La primavera segueix endavant. L’hivern ha quedat enrere. Tot comença i tot acaba, un any més.

Ens està tocant passar una situació que també acabarà. Que també deixarem enrere. I mentrestant farem el que sempre hem sabut fer, que és seguir endavant.

Per la nostra banda, en aquesta edició, us parlarem de moltes de les coses que podem fer des de casa. Coses que, possiblement, no tenim temps de fer regularment. Si teniu nens, us expliquem algunes coses que es poden fer des de casa amb infants durant el confinament. A la secció de menjar podreu conèixer coses del “ramen”, i una recepta per fer “gyozes”. A la secció de salut us parlem de diferents tècniques de meditació. I a l’excursió, perquè us la prepareu per quan puguem sortir, us publiquem la ruta que nasqué d’una epidèmia.

Hem afegit dos nous temes per aquesta edició especial d’abril. La primera és una secció de música. Hem començat parlant dels anys quaranta. A la web us anirem ampliant aquesta secció amb altres dècades musicals i amb més informació. La segona és una secció de llibres. Hem començat amb una relació dels llibres premiats darrerament a Catalunya.  

Pel que fa a commemoracions, cal tenir present que el 7 d’abril és el dia Mundial de la Salut. Aquests dies hem pogut comprovar la seva importància. El 8 és el dia Internacional del Poble Gitano, l’11 el dia Mundial del Parkinson, el 23, Sant Jordi, i també el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor, el 25 la Diada del País Valencià, el 27 el dia de la Mare de Déu de Montserrat i el 29 el dia Internacional de la Dansa.

Astronòmicament parlant, si des de casa tenim prou visibilitat, podrem observar Venus a primeres hores de la nit, amb una magnitud de menys cinc. La resta de planetes apareixeran a mitjanit. Els primers dies de mes estaran pràcticament junts Júpiter, Mart i Saturn. Mercuri es podrà observar entre les llums del crepuscle matutí. No es podran veure els planetes “telescòpics”, és a dir, Urà i Neptú. La Lluna estarà a la fase de quart creixent dues vegades, el dia 1 i el dia 30. Segueix amb nosaltres el cometa C/2017 T2 (PanSTARR) amb una magnitud entre 8 i 9, a Camelopardalis.