El desembre, el mes de les festes.

Fires, caga tions, pessebres amb els seus caganers, arbres de Nadal, pastorets, dinars de Nadal, llums als carrers, festes de cap d’any…

 

Veritablement el desembre és el mes de les festes. I de festes tradicionals en podrem trobar en la majoria de les nostres poblacions.
També podrem seguir gaudint del teatre i del cinema, com l’obra La Dansa de Mort a Llinars del Vallès o El Llarg dinar de Nadal a Cardedeu. Tindrem espectacles de música i dansa, com el cicle Musica’t a Sant Antoni de Vilamajor, L’amor fora de mapa a Sant Celoni o Dansem en Català a Llinars del Vallès. I, com sempre, activitats per nens, exposicions i xerrades artístiques, visites guiades, i tallers diversos.

Tot això ho veureu a la nostra agenda.

El 1 de desembre és el dia de Rosa Parks. En negar-se a cedir un seient a un passatger blanc, un 1 de desembre de 1955, va aconseguir acabar amb la segregació racial als autobusos dels Estats Units. Cap als volts de la Puríssima,
el 8 de desembre, es comença a donar menjar cada dia al tió, i se’l tapa amb una manta perquè no passi fred. I el fem cagar la Nit de Nadal o el mateix dia de Nadal, abans o després de l’àpat familiar.

El 10 de desembre és el dia dels Drets Humans, coincidint amb la data en què es va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans el 1948.
El 21 de desembre és el solstici d’hivern, el dia més curt de l’any i a oncomença oficialment aquesta estació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.