La cita, en anglès “Be in Love with your life. Every minute of it”, és de Jack Kerouac, un novel·lista i poeta estatunidenc, membre de la generació “beat” (com Neal Cassady, Allen Ginsberg i William S. Burroughs).

En aquests mesos de restriccions i confinaments ens hem fet més conscients de la importància de viure cada minut. Tornem de vacances amb moltes ganes i molts propòsits. Amb molts projectes. Per abordar-los, a la secció de Salut, us portem una sèrie de consells per viure amb energia.

Kerouac va escriure, a la seva novel·la “On the Road: “Les úniques persones per a mi són els bojos, els bojos de viure, els bojos de parlar, els bojos de salvar-me, desitjosos de tot al mateix temps, els que mai badallen ni diuen res habitual, però cremen, cremen, cremen com unes fabuloses espelmes romanes grogues que exploten com aranyes a través dels estels, al mig, es veu el color blau clar, i tothom diu ahh … “

A la secció de Menjar us parlarem de com gaudir del cafè, i us portem la recepta de verat amb escabetx senzill. A la secció de la Llar us expliquem d’on venen la majoria de les masies i com han evolucionat fins als nostres dies. I a la secció de l’Excursió us portem al sender del Castanyer de les Nou. Branques, una ruta per Viladrau.

Us portem l’agenda cultural de les poblacions del Baix Montseny, amb música i dansa, nens, espectacles i arts i activitats i les agendes de les festes majors de Llinars del Vallès i Sant Celoni..

El 15 de setembre és el Dia Internacional de la Democràcia, en el que commemorem els valors de llibertat i respecte per als drets humans i el principi de celebració d’eleccions periòdiques mitjançant sufragi universal. Els valors de la Democràcia s’han incorporat en la Declaració Universal de Drets Humans i en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. El 21 de setembre és el Dia Internacional de la Pau, dedicat a commemorar els ideals de pau de cada poble i cada nació. Per a això cal treballar en diferents àrees (pobresa, fam, salut, educació, canvi climàtic, igualtat de gènere, accés a l’aigua, sanejament, electricitat, medi ambient i justícia social). Les bases estan a l’article 3 de la Declaració Universal de Drets Humans: “Tot individu té dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat de la seva persona”. El 21 és també el Dia Mundial de l’Alzheimer. El 23 és el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Persones.

Aquest mes no tenim gaire activitat astronòmica. No hi ha meteors, cometes ni eclipsis a destacar. Pel que fa als planetes, Júpiter i Saturn es podran veure a la constel·lació de Capricorn. Mercuri i Venus es podran veure al vespre. Mercuri estarà molt prop del Sol el dia 14, dificultant-ne l’observació. Mart ho estarà tot el mes i no el podrem veure. Pel que fa als que es poden veure amb telescopi, Neptú serà observable durant tota la nit a Aquari, i Urà a Àries. Podem seguir veient al mig del firmament el Triangle d’estiu, consistent en la pseudoconstel·lació (o asterisme) formada pels estels Altair (la α de l’Àguila), Deneb (la α de Cigne) i Vega (la α de Lira).