La dita és de Benjamin Franklin, polític, filòsof, escriptor i inventor estatunidenc. Se’l considera l’inventor del parallamps, el 1753, després de fer volar un estel durant una tempesta i comprovar que els núvols estaven carregats d’electricitat. Va tenir molta més sort que un professor rus el qual, aquell mateix any, va morir per un llamp mentre intentava fer el mateix: mesurar la intensitat del camp elèctric de l’atmosfera. Benjamin creia en l’aprenentatge actiu: Aprendràs fent (sempre que no et caigui un llamp!).

Ens arriba el temps de les vacances i, amb elles, els moments per relaxar-nos, divertir-nos i, també, per jugar. I podem fer, i aprendre, tot jugant. Us portem un article a la secció de Salut a on relacionem joc i aprenentatge. I com que l’aprenentatge acaba construint la nostra personalitat, a la secció de la Llar us portem un article a on relacionem els estils de decoració amb les personalitats que es defineixen en l’eneagrama. A la secció de Menjar us portem el tast de vi blanc, com a joc i un aprenentatge. Com més en sapiguem, més en gaudirem. A la recepta, us expliquem com fer una crema llaminera. I a l’excursió fem la ruta de l’aplec de Santa Susanna.

Al juliol hi ha pocs dies internacionals. El 18 de juliol és el Dia Internacional de Nelson Mandela, el 26 de juliol el Dia Internacional de Conservació de l’Ecosistema de Manglars i el 30 de juliol el Dia Internacional de l’Amistat.

Astronòmicament parlant, podrem veure Saturn poc després de la posta del sol i, una hora més tard, Júpiter. Durant el crepuscle vespertí, prop de l’horitzó oest, podrem veure Mart i Venus. El dia 12, aquests dos planetes, estaran a només 0,5 graus de separació. Mercuri només serà visible durant els primers dies del mes i durant el crepuscle matutí. Pel que fa als planetes que es poden veure amb telescopi, Neptú serà observable durant tota la nit a Aquàrius, i Urà a la segona meitat de la nit a Àries.

Hi ha tres pluges de meteors poc actives. La Piscis Austrinus, entre el 15 de juliol i el 10 d’agost, amb un màxim el dia 28, i una mitjana de 5 meteors per hora, la Delta Aquàrides, entre el 12 de juliol i el 23 d’agost, amb un màxim el dia 30 i una mitjana de 25 meteors per hora, i l’Alfa Capricòrnides entre el 3 de juliol i el 15 d’agost, amb un màxim el dia 30 i una mitjana de 5 meteors per hora.